Cine este Tobias?

DESPRE TOBIAS

de Geoffrey Hoppe
Nu auzisem niciodata de Tobias, atunci cand mi-a aparut prima oara, in timpul unui zbor cu avionul, in anul 1997. Nu am auzit pana mai tarziu, timp de multe luni de zile, cand am aflat cine a fost si de unde venea.
La inceput, comunicarile mele cu Tobias erau cam confuze. Asemanatoare unui post de radio indepartat, mesajele erau truncheate sau subiect de interferenta, prin intelectul meu. Intr-o zi l-am intrebat : « Tobias, cine esti tu, de fapt ? » Raspunsul lui a fost simplu, dar m-a derutat. « Ma vei gasi in Biblie », mi-a spus. Chiar daca cunostintele mele in materie de Biblie erau limitate, nu-mi aminteam sa fi citit sau auzit de Tobias.
Am cautat in Vechiul si Noul Testament al lui Gideon, incercand sa dau Tobias. Ghinion ! Am rugat chiar si un prieten, care avea pe leptop-ul sau un program de cautare in Biblie, sa-l gaseaca pe Tobias. Tot ghinion! Incepusem sa ma indoiesc de existenta lui Tobias si a cui era de fapt, vocea din capul meu.
In culmea frustrarii mele, am descoperit in sfarsit, povestea lui Tobias. Tobias uitase sa-mi spuna ca el fusese in Biblie. Cartea lui Tobit este in Apocrypha sau in « cartile pierdute » din Biblie, care au fost indepartate din Biblie, in 1546, la Consiliul din Trent. Am descoperit mai tarziu, ca unele exemplare ale vechii biblii catolice mai contin Cartea lui Tobit. Am fost incantat sa-l gasesc pe Tobias si m-am amuzat ca am onoarea sa vorbesc cu cineva, care fusese scos din Biblie.
Tobias este unul din personajele principale din Cartea lui Tobit. Perioada istorica s-a situat undeva, intre anii 700-600 I.H. Tobit (sau Tobias senior) apartinea tribului evreesc Naftali si traia in exil in Ninive (Iraq). Conform doctrinei evlaviei evreesti, Tobias ardea corpurile celor din neamul sau israelit, dupa ce acestia fusesera executati. Tobias poate fi considerat, de asemeni, unul dintre primii Mortii Gratificati.
Intr-o zi, in timp ce ardea corpul unui mort, un gainat/murdarie de vrabie incinsa, i-a sarit in ochi si la orbit. Ajuns la limita saraciei, Tobias si-a reamintit ca odata, facuse un depozit in arginti la Rages, in Media. L-a trimis acolo pe fiul sau, Tobias junior ,impreuna cu un tovaras de drum, care de fapt era Arhanghelul Rafael, deghizat in evreu, sa recupereze acel depozit.
In timpul calatoriei, pe cand Tobias junior se scalda in Tibru, un peste urias l-a atacat , aproape sa-l ucida. Rafael l-a sfatuit pe Tobias sa scoata splina, inima si ficatul din corpul pestelui. El i-a spus tanarului Tobias, ca fumul din inima si ficatul pestelui are puterea de a exorciza demonii si ca alifia facuta din splina, poate vindeca orbirea.
Pe drum, Rafael si tanarul Tobias s-au oprit in Ecbatana (Persia), unde locuia Raguel, un membru al familiei lui Tobias. Fata acestuia, Sarah, fusese maritata de sapte ori, dar barbatii ei fusesera omorati de catre demonul Asmodeus, chiar inainte de noaptea nuntii. Sfatuit de Rafael, Tobias cere sa se casatoreasca cu fiica lui Raguel. Ca si pana acum, Asmodeus a venit sa-l omoare pe Tobias junior, in noaptea nuntii, pentru ca acest demon se indragostise de Sarah si Sarah se indragostise de el. Dar tanarul si curajosul Tobias l-a gonit pe demon, cu fumul si mirosul emanate prin arderea ficatului si a inimii pestelui.
Rafael a ajuns la Rages si s-a intors cu suma de bani lasata acolo. Intors in Ninive, impreuna cu tanara sa sotie si cu Rafael, Tobias i-a redat vederea tatalui sau, ungandu-l la ochi cu alifia facuta din splina pestelui. Atunci, Rafael le-a dezvaluit ca el era unul din cei sapte ingeri ai lui Dumnezeu si dupa aceea, s-a intors in imparatia cerurilor.
Dupa ce am citit Cartea apocrifa a lui Tobit si mai tarziu, versiunea romantata a lui Frederick Buechner, « Pe Drum cu Arhanghelul », l-am intrebat pe Tobias daca povestea era adevarata. « Nu chiar ! » a fost raspunsul lui. « Partial, asa s-a intamplat, » a continuat el, « dar este o parabola . Este o poveste despre frica si despre cum poti sa-ti depasesti frica ».
La un atelier, cativa ani mai tarziu, Tobias a decodificat aceasta poveste despre frica si a spus celor prezenti, ca Arhanghelul Rafael era Ingerul Fricii. Energia Arhanghelului Rafael este disponibila tuturor celor, care au de-a face cu frica si intentioneaza sa treaca prin ea, cu ajutorul virtutilor iubirii, integritatii si curajului. De aceea, este de inteles de ce Arhanghelul Rafael joaca un rol atat de important in Cartea lui Tobit, o poveste a multor oameni, pusi fata in fata cu fricile interioare si exterioare.
Tobias, entitatea fermecatoare si plina de afectiune cu care conversez, mi-a spus ca a fost Tobias senior si ca m-a cunoscut in acea viata ca fiind fiul sau, tanarul Tobias.
Tobias a spus ca ultima sa viata pe Pamant, a fost cu putina vreme, inaintea venirii lui Iisus. El a fost detinator de pamant si negustor, in acea perioada. Un vecin lacom, care era in gratiile oficialitatilor locale, l-a aruncat in inchisoare, pentru tot restul vietii. Dupa spusele lui Tobias, aceea a fost cea mai chinuitoare dar si cea mai inaltatoare viata a lui. In inchisoare a invatat sa elibereze gratiile si zidurile umane, care-i tineau spiritul ostatec.
Dupa cum povesteste Tobias, o pasare minunata venea in fiecare dimineata la fereastra inchisorii si canta bucuria vietii si a libertatii. La inceput, lui Tobias ii era necaz pe pasare, o alunga de acolo, ca sa poata fi singur, cu suferinta lui. Intr-una din zile, inainte de moartea sa, pasarea s-a asezat pe fereastra sa cante si Tobias si-a dat seama ca ce auzea, era mai mult decat cantecul unei pasari. Era Arhanghelul Mihail, venit sa-i ceara sa se intoarca «dincolo ». Arhanghelul i-a spus lui Tobias ca urmau sa vina pe Pamant, timpuri de mari transformari. El i-a spus ca sufletele intelepte si sfinte, care umblasera pe calea umana, erau necesare de cealalta parte, pentru a-i asista pe cei ramasi pe Pamant.
Tobias a decis sa paraseasca forma umana si nu s-a mai intors de atunci, pe Pamant. Evenimentul la care se referea Arhanghelul Mihail, era trezirea constiintei Cristice din noi, un proces care a inceput cu Buddha, s-a intensificat cu Iisus si a continuat cu Mohammed, cat si cu alti profeti si oameni sfinti.
Astazi, Tobias si cei din taramurile angelice, continua sa ne calauzeasca si sa ne sprijine. Tobias spune ca ei nu pot actiona in locul nostru – noi trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru propria noastra calatorie si divinitate – insa, ei ne stau oricand la dispozitie pentru indrumare, prietenie si sustinere. In limbajul obisnuit al lui Tobias, « Voi nu sunteti singuri, niciodata».
 
TOBIAS
 
Tobias este o energie, un spirit, canalizat prin Geoffrey Hoppe. Tobias face parte dintr-un grup spiritual, numit Consiliul Crimson. Acest consiliu are ca obiectiv spiritual sa invete/predea utilizarea energiei pe aceasta planeta si in alte locuri ale Universului, din Creatiei. Tobias si Consiliul Crimson aduc energia intelepciunii, a iubirii si o perspectiva din cealalta parte a voalului.  
Mesajele lui Tobaias din Consiliul Crimson au inceput in 1999, printr-un grup de lucratori ai luminii, din zona Colorado , cunoscuti ca Shaumbra. Ei  obisnuiau sa inceapa sesiunea de comunicari, cu vorbe ca acestea :  
In acesta zi, eu, Tobias, voi vorbi prin prietenul vostru, pe care noi il numim Cauldre (Geoffrey Hoppe), dar in acelasi timp, va vom vorbi fiecaruia, ne vom adresa inimilor voastre, Sinelui vostru Divin. Cuvintele pe care le veti auzi (si citi) nu sunt atat de importante, pe cat sunt mesajele, iubirea si energia, pe care le aducem familiei Shaumbra, in aceasta zi.
Tobias a numit Cercul Crimson „Clasa Noii Energii Spirituale”.El este aici pentru ca noi sa invatam dinamica noii imputerniciri si iluminari. Asa cum a spus Tobias, noi ajutam la crearea arhitecturii noii energii. Noi invatam cum sa integram Adevaratul nostru  Sine in Sinele  nostru Uman, pentru a deveni Divini Umani, care umbla pe acesta planeta. Pe masura ce invatam despre natura noastra divina, usor si in liniste, noi ii instruim pe ceilalti, ca sa-si accepte si sa-si inteleaga propria divinitate.