Intrebarea de azi

Namaste!
In aceasta pagina vrem sa te ajutam sa devii mai constient de tine, de ceea ce simti, de ceea ce gandesti, de magnificul tau suflet si de minunata lume ce te inconjoara.
Scrieti-ne experientele voastre in legatura cu aceste mici exercitii si nu numai. Vrem sa stim prin ce treceti voi, cum ajungeti la noi intelegeri, daca doriti un alt punct de vedere venit din partea noastra si daca nu va deranjeaza sa le afisam aici. Daca doriti sa ne scrieti, o puteti face la adresa de mail: shaumbra.constanta@gmail.com
 
13.11.2009 - Ce sunt jocurile zilnice?
Cu totii trecem prin diferite stari de-a lungul unei zile. Multe ne plac, multe nu ne plac, iar in functie de zi, procentajele sunt mai mici sau mai mari. Oricum, jocurile sunt ceea ce ne inconjoara. Cheia este sa nu ne aierdem in ele.
Noi suntem creatorii jocurilor! Iar aceasta nu trebuie sa uitam niciodata. Oricat de ciudata si cat de mult ne-ar displacea situatia (pentru ca atunci avem tendinta cea mai mare sa exteriorizam puterea creatoare) nu trebuie sa uitam ca noi am creat toata realitatea ce ne inconjoara.

Citeste mai departe ..... intra

 

13.11.2009 - Cum se simte Inceputul Noii Iubiri de Sine?
Mai deveme sau mai tarziu cu totii ajungem la un punct in care trebuie sa ne uitam in noi la minunata parte din noi care este iubirea de sine. Si pentru ca noi am facut atat de multe, credem ca este si normal ca la acest subiect sa stam bine, cel  putin!
Si mergem noi asa cu entuziasm, si incep sa ne vina aspectele noastre ramase in aceasta bucatica a noastra (pentru unii mai multe, pentru unii mai putine), si pe masura ce incepem echilibrarea, si respiram si respiram, si iarasi vin altele de care nici macar nu stiam, incepem sa realizam ca de fapt abia acum am ajuns la inceputul drumul a ceea ce inseamna IUBIREA DE SINE. Abia acum incepem sa vedem cum este sa ne iubim cu adevarat, sa integram aspectele noastre, partile noastre ramase undeva afara, asteptandu-ne pe noi sa ajugem in acest punct ca sa fim pregatiti pentru ele.
Citeste mai departe ..... intra

 

04.05.2009 - Ce este Marea Iubire a vietii noastre umane?
In viata fiecarui uman din dualitate care merge spre ascensiune mai devreme sau mai tarziu, la un moment dat vine o mare dragoste fata de un alt uman, un alt inger uman, divin, magnific si superb. Este vorba despre acea ”mare dragoste a vietii”, care este atat de frumosa, atat de profunda incat ne deschide inima foarte tare si experimentam, ne readucem aminte de iubire si cat de minunata poate fi.

Unii poate isi aleg sa experimenteze de mai multe ori acest sentiment adanc si frumos, dar de obicei exista numai un singur moment de acest gen, foarte profund. Iar aici este punctul in care vine alegerea.
Citeste mai departe ..... intra

 

01.04.2009 - Ce este de fapt compasiunea?
De-a lungul anilor am tot auzit despre compasiune. Au fost diferite definiții, diferite căi de a descrie aceasta, dar ceva parcă lipsea atunci când credeam că aplic aceasta.

După cum ziceam, definiții sunt multe și se pot da și mai multe, dar până când nu mi-am dat voie cu adevărat să o experimentez, nu am putut să o înțeleg așa de bine.
Citeste mai departe ..... intra

 

24.02.2009 - Cum imi creez viata? Ce se intampla atunci cand vrem sa schimbam pe cineva?
Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie mai intai sa mergem putin mai adanc.
De ce vrem sa schimbam pe cineva? O, aici pot fi numeroase motive precum: el/ea nu face bine ceea ce face, nu vede ca se chinuie?, de ce vrea sa sufere? lasa ca ajut eu sa treaca peste asta!, mie nu-mi place asa cum este cealalta persoana si o voi schimba!, etc.
Citeste mai departe ..... intra

 

17.02.2009 - Cum imi creez viata? Ce este ceea ce vad in jurul meu?
Tot ce vedem este iluzie. Ce idee minunata ce poate porni o revolutie interioara senzationala!
Tot ce vedem in viata noastra este o iluzie. Fie ca este una care ne place foarte mult, in care avem aproape tot ce ne trebuie sau cel putin asa credem (financiar, relational, emotinal, etc.) sau una care nu ne place, poate chiar o detestam, in care suntem nefericiti tot timpul si parca lumea este impotriva noastra. De obicei cele doua extreme se combina ca sa iasa ceva si mai complex, iar noi sa fim distrasi cu totul de aceasta.
Citeste mai departe ..... intra

 

23.01.2009 - Ce inseamna sa fii invatator in Noua Energie? Imi ascult inima?
Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie mai intai sa renuntam la tot ce ati crezut vreodata ca inseamna a fii invatator. De obicei, cu totii avem preconceptii despre ce inseamna un anumit lucru, cum ar fi si acesta, de a fi invatator spiritual. Parerile noastre se formeaza din diferite surse, din auzite, din vazute, din ceea ce credem noi ca ”ar fi bine” sa facem tot timpul.
Citeste mai departe ..... intra

 

16.01.2009 - De ce sunt aici? Ce este Corpul meu?
De ce credeti ca sunteti aici pe Pamant? De ce tocmai aici? De ce acum? Din ce motiv sunteti acum si aici pe aceasta planeta? De ce aveti acest corp? Ce trebuie sa faceti cu el? Trebuie sa-l chinuiti dupa cum spun unele persoane ca ar trebui? Doar pentru ca va sta bine cu acea haina stramta? Sau poate trebuie sa-l agresati si sa nu-l hraniti atunci când el va cere cu disperare macar o bucata de pâine!
Comic nu? Ce cred unele persoane, unii îngeri (umanii) ca este corpul lor. Ce cred ei despre creatia lor ca ar trebui sa faca, ce cred ei despre copilul lor care îi iubeste atât de mult încât face întocmai cum li se zice. Poate nu pare asa, dar va voi explica de ce.
Citeste mai departe ..... intra

 

11.12.2008 - Capcana jocului nostru
Sunt cumva in dualitate asa de prins incat nu realizez ca eu creez? .... In fiecare moment? De ce sa nu aleg sa fiu fericit indiferent de actiunea mea?
De cate ori ati simtit ca sunteti intr-o situatie fara scapare? O situatie in care sunteti dusi la „capatul puterilor”, unde chiar nu mai vedeti „luminita de la capat”?
Eu sunt aici sa va zic ca voi sunteti Creatorii! Stiu ca la inceput suna foarte ciudat – „Cum adica? Eu mi-am adus asa ceva in viata mea??? De ce as face eu asta???”
Citeste mai departe ..... intra

 

4.12.2008
Imi fac timp pentru mine mai ales atunci cand sunt foarte ocupat? - 5 minute de iubire...nimic mai mult
Poate suna banal si poate chiar mult prea simplu pentru cum cred unii ca ar trebui sa evolueze, dar iti zic din propria experienta ca poate face o diferenta enorma.
Citeste mai departe ..... intra